Pogledajte kako će izgledati i šta će sadržavati pametne maske

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako će izgledati i šta će sadržavati pametne maske
Print Screen / Pametne maske

Visokotehnološka pametna maska koju je u januaru predstavila kompanija Razer uskoro bi mogla postati stvarnost.

Razer je tokom virtualne emisije CES predstavio ono što se tada zvalo Project Hazel, opisujući prototip kao najpametniju masku na svijetu, prenosi USA Today.

Kao što je tada prikazano, maska je obećavala medicinsku zaštitu respiratora N95 i imala je ugrađeni mikrofon i pojačalo kako bi se vaš glas bolje čuo. Vodootporna maska bi trebala imati prozirno područje lica s unutrašnjim svjetlima za osvjetljavanje lica u tamnim uslovima. 

Nije poznato koliko će ovih karakteristika biti ugrađeno u konačni proizvod, ali kompanija Razer je potvrdila da je ovaj proizvod službeno dobio zeleno svijetlo za proizvodnju.

"Konačni proizvod bit će dostupan u trećem kvartalu 2021. godine kao dio Razerovog portfolija hirurških, platnenih i pametnih maski", rekla je Addie Tan, direktor Razerovog poslovnog razvoja.

Također je dodala kako će moći sadržavati karakteristike posuđene iz originalnog koncept dizajna, ali s naglaskom na pristupačnosti i praktičnosti za svakodnevno nošenje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije