Kompanija Epic Games tužila 14-godišnjaka jer je varao u kompjuterskoj igri

Radiosarajevo.ba
Kompanija Epic Games tužila 14-godišnjaka jer je varao u kompjuterskoj igri
Razvojni programeri igre „Fortnite“ podnijeli su tužbu protiv 14-godišnjeg dječaka jer je koristio program za varanje tokom igre sa drugim ljubiteljima ove igre širom svijeta.

Tačnije, tužba je podnesena protiv dvojice igrača koji su iz igrice uklonjeni zbog varanja, a jedan od njih je i 14-godišnjak, čija majka je optužila kompaniju Epic Games, kreatora igre Fortnite, da su bespravno objavili ime njenog sina, prenosi Mashable.

Dječak je optužen da je skinuo šifre za varanje, koje je koristio tokom igranja igre, a tvorci igre "uhvatili“ su ga u prevari jer je svoju navodnu prevaru zabilježio putem live snimka na YouTube-u. Nakon što je pokušao ukloniti ovaj video s popularnog servisa YouTube, kompanija je pokrenula tužbu protiv njega, pojasnivši kako "nije važno koliko prevaranti imaju godina“, te da ih je potrebno sve kazniti.

Majka optuženog dječaka podnijela je kontratužbu, te zahtijeva novčanu nadoknadu za svu štetu koja je nanesena njenom sinu, kao i izvinjenje jer on nije zaradio nikakav novac navodnom prevarom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije