Koliko nam je teško odvojiti se od mobitela tokom odmora

Radiosarajevo.ba
Koliko nam je teško odvojiti se od mobitela tokom odmora
Intel je objavio rezultate svojeg istraživanja u kojem pokazuje koliko smo spremni ostaviti svoje mobilne uređaje dok smo na godišnjem odmoru.

Istraživanje koje je objavio Intel Security obuhvatilo je gotovo 14.000 ljudi širom svijeta, a rezultati pokazuju kako gotovo polovica (49%) Amerikanaca ne može se maknuti od svojih poslovnih poruka e-maila, dok su među najuspješnijim u odvajanju od poslovnih emailova građani Singapura (61%), Kanade (60%), Njemačke (59%) i Meksika (59%).

odmori_telefoni.jpg - Koliko nam je teško odvojiti se od mobitela tokom odmora

: odmori_telefoni.jpg

Muškarci su skloniji napraviti prekid, odnosno njih 57% je izjavilo kako se planiraju odspojiti, dok je na isto spremno samo 44% žena.

Također se u rezultatima istraživanja ističe kako je 49% ispitanika mlađih od 40 godina spremno se maknuti od svojih mobilnih uređaja tokom odmora, dok je isto odgovorilo samo 37% onih između 40 i 50 godina.

U istraživanju se obratila pažnja i na sigurnosne aspekte vezane uz spajanje na Internet dok smo na odmoru.

Naime, društvene mreže poput Facebooka mogu otkriti i tačnu lokaciju korisnika dok postavlja sliku ili novi status, dajući time vrijedne informacije i računalnim kriminalcima koji prate korisnika, piše Bug.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije