Kako je nastao animirani spot Coldplaya: 'Adventure Of A Lifetime' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kako je nastao animirani spot Coldplaya: 'Adventure Of A Lifetime' (VIDEO)

Sigurno ste u protekla dva mjeseca čuli novu pjesmu Coldplaya, kojom su najavili svoj sedmi album A Head Full Of Dreams.

Kako je nastao genijalni videospot Coldplaya - Adventure of a Lifetime (FOTO+VIDEO)

Riječ je o pjesmi Adventure Of A Lifetime, zimskom hitu koji je ušao i na Billboarodvu ljestvicu, a magazin Rolling Stone uvrstio ju je među najbolje pjesme protekle godine.

Za ovu pjesmu urađen je sjajni animirani videospot, kojeg, ako niste već, obavezno pogledajte (i zaplešite, što da ne!):

Ideja za spot nastala je u jednom avionu u kojem su zajedno bili frontmen benda Chris Martin i niko drugi do Andy Serkis, britanski ekspert za motion capture (snimanje pokreta), no puno poznatiji kao glumac koji je utjelovio Golluma iz Gospodara Prstenova, King Konga iz filma Petera Jacksona 2005, Cezara iz novih filmskih serijala Planete majmuna...

Video je snimljen u studiju, kojeg je osnovao Serkis, u kojem su se snimali, između ostalog, Planeta majmuna, Avengers: Age of Ultron i Star Wars: The Force Awakens.

Iza majmuna u spotu stoje članovi benda, a, pored specijalnih odijela i kamera, na sebi su imali reflektirajuću šminku koja odbija svjetlost na način da je tehnologija može prepoznati i "zabilježiti", a sve s ciljem da se stvori što realniji prikaz.

Pogledajte kako je nastao ovaj vrhunski animirani videospot:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije