Kada bi svaki trailer bio ovako sexy...

Radiosarajevo.ba
Kada bi svaki trailer bio ovako sexy...



Modni fotograf, Guy Bourdin, za kojeg su vezani citati poput " On je mogao rasplakati odraslog muškarca" ili "Njegove fotografije su promijenile svijet" , rođen je u Parizu 1928. godine, gdje je i umro 1991. godine. On je jedan od najpoznatijih modnih fotografa druge polovine 20. stoljeća. Kao i Helmut Newton, imao je dara za kontraverzne i stilizirane fotografije. One su bile provokativne, mitske, perverzne, nadrelane i često sadomazohistične. Više nego jednom, šokirao je javnost, ali narativna moć njegovih fotografije prevazilazi konvencionalni advertajzing. Pomicanjem granica, on je izgradio pozornicu za novu vrstu modne fotografije. Radio je editoriale za Vogue i Harper's Bazzar, kao i kampanje za Chanel, Issey Miyake, Emanuel Ungaro, Gianni Versace, Loewe, Pentax i Bloomingdale’s.

Sean Brandt napravio je dokumentarac ("When the Sky Fell Down"-mit o Guy Bourdinu )o ovome geniju, gdje ćemo moći vidjeti do sada neviđeni materijal, fotografije i Guyove intervjue.

Pogledajte must see trailer.

http://www.youtube.com/watch?v=yr-AwMGGA-g


Gasha, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije