Jubilej internet stranice Pik.ba

Radiosarajevo.ba
Jubilej internet stranice Pik.ba


Prije tačno godinu dana, osnivači uspješnog društvenog sajta Dernek.ba Adnan Budimlić i Emir Pilavdžić plasirali su novu onternet stranicu - Pik.ba. To je kupoprodajni sajt koji je svojim jednostavnim imenom, konceptom i kvalitetom platforme pridobio simpatije i povjerenje mnogih BH internet korisnika, a i šire.

Za ovih godinu dana Pik.ba je postigao mnogo: preko 40% svih BH internet korisnika bar jednom mjesečno otvori ovaj sajt, a registrovani promet među korisnicima prelazi 150 miliona KM.

"Ono zbog čega smo posebno ponosni je da iz dana u dan statistika posjećenosti i broja aktivnih artikala ne prestaje padati i što je još bitnije, prodaja je u stalnom porastu. Naš cilj koji je zacrtan prije godinu dana, 31. marta 2009. se polako ali sigurno obistinjuje i Pik iz mjeseca u mjesec svojim svakodnevnim rastom i inovacijama potvrđuje da je zaista centralno kupoprodajno mjesto u BiH" istaknuo je Emir Pilavdžić, suosnivač projekta.

Iz mora statistika, evo nekih najzanimljivijih:
- Ukupan promet obilježen između Pik.ba korisnika u proteklih 12 mjeseci postojanja: 151.349.697,00 KM
- Broj različitih ljudi koji su otvorili Pik.ba u proteklih 30 dana: 439.380 (Google Analytics)
- Ukupan broj registrovanih članova do danas: 78.815
- Ukupan broj objavljenih artikala do danas: 306.044

"Naši glavni ciljevi za tekuću godinu, pored usavršavanja same platforme, su uspostava online kartičnog plačanja koje još uvijek ne nudi ni jedna banka u BiH, kao i pokretanje kupoprodajnog sajta Pik.rs za teritoriju susjedne Srbije" dodao je Emir Pilavdžić.

Internet stranica Pik.ba je prvi bosanskohercegovački kupoprodajni portal zasnovan na principu društvene mreže čiji je primarni cilj da ujedini kupce i prodavače na jednom mjestu. Pored osnovnog servisa kupovine i prodaje posjetioci imaju uvid u stanje BH tržišta bez obzira o kojoj je branši riječ, naglašavaju kolege iz Pik-a.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije