Jubilarni Animafest Zagreb

Radiosarajevo.ba
Jubilarni Animafest Zagreb


Jubilarno 20. izdanje festivala animiranog filma, Animafest Zagreb, održavaće se od 1. do 6. juna u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac i Movieplex.

Na festivalu će biti prikazano preko 450 kratkih animiranih filmova iz 40 zemalja svijeta, od čega se njih 128 takmiči u četiri programa, Studentskom takmičenju, Velikom takmičenju, Namjenskim filmovima i takmičenju filmova za djecu.

Pored takmičarskog, tu je i niz popratnih filmskih programa: program Majstori animacije, Fokus na švicarski animirani film i program Iz svjetskih studija koji će predstaviti radove tri velika svjetska animacijska studija: ACME, Filmworks, Folimage i Aardman.

Publika će tako imati priliku vidjeti neka od najzanimljivijih ostvarenja svjetski poznatih animacijskih studija - crtiće sa Aardmanovim čuvenim likovima Wallaceom i Gromitom, prvi dugometražni uradak Folimagea, Žablje proročanstvo, zatim najbolje reklamne spotove nezavisnih američkih animatora...

kulturpunkt.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije