Javni WC pretvoren u topli dom

Radiosarajevo.ba
Javni WC pretvoren u topli dom


Par iz britanskog gradića Scarborougha iskoristio je oronulu kućicu na plaži u kojoj je bio smješten javni WC kako bi je pretvorio u svoj dom. I, pošlo im je za rukom.

Dnevni boravak smješten je u nekadašnjem dijelu namijenjenom muškom toaletu, dok je ženski wc pretvoren u spavaću sobu. Novi stanari, Woodhousovi, kažu da ih ponekad zezaju zato što žive u toaletu, ali da oni imaju svoju kućicu iz snova sa odličnim pogledom na more i ne mare za komentare.

Ovaj, sada već bivši, javni WC u viktorijanskom stilu za svog je života služio različitim namjenama. Izgrađen je prije više od sto godina i najprije je decenijama služio kao toalet posjetiocima plaže u Scarboroughu. Tokom drugog svjetskog rata služio je kao spremište municije, potom mu je vraćena stara namjena, a u devedesetima je kraće vrijeme bio i kafić.

Posljednja transformacija počela je prije par godina kada su Tracy i Graham kupili kuću koja je tad već bila u dosta lošem stanju, i počeli da je preuređuju u ukusan dom. Za prenamjenu su angažovali lokalnog arhitekta i postavili jedan zahtjev: da se sačuva originalni vanjski izgled kuće.

Kući je trebala drastična promjena: od vodovodnih cijevi i ventilacije, izolacije, grijanja, pa do dodatnih prozora.









inhabitat.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije