Javlja li se vama ovaj problem sa Messengerom?

Radiosarajevo.ba
Javlja li se vama ovaj problem sa Messengerom?

Korisnici Facebooka sve češće prijavljuju najnoviju grešku koja utječe na njihovo korisničko iskustvo u okviru platforme, zbog koje se stare Messenger poruke vraćaju bez ikakvog objašnjenja i smisla.

Iz te kompanije je potvrđeno da se stare poruke u posljednje vrijeme ponašaju kao nove i nepročitane, pa se pojavljuju u vrhu Messengera, prenose mediji.

Tako su mnogi korisnici zabrinuti da bi novi bug mogao da oživi razgovore koje bi najradije zaboravili, budući da se sve poruke čuvaju, a dok korisnik ne odluči da obriše čitavu komunikaciju.

Ovo nije prvi put da Facebook dira u potencijalno bolna sjećanja korisnika. Slično se dogodilo 2015. godine u okviru funkcije On This Day, zbog čega algoritmi nisu najbolje razlikovali dobra od loših sjećanja.

Ovoga puta ipak se radi o greškama u kodu, prije nego o propustu u razumijevanju ljudske želje za sjećanjem, a većina korisnika najnoviju problem tretira prije kao neobičnost, nego kao ozbiljnu grešku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije