James Bond je najveća muška ikona

Radiosarajevo.ba
James Bond je najveća muška ikona
Daniel Craig kao James Bond

Špijun sa velikog platna, James Bond, proglašen je najvećom ikonom i simbolom pravog muškarca, barem ako pitate britansku mušku populaciju koja je sudjelovala u online anketi.

Filmski špijun kojeg je u posljednjem izdanju na velikom platnu utjelovio Daniel Craig zasjeo je na prvo mjesto ultimativnih muških ikona. Za njega je od 7 hiljada muškaraca glasalo 64 posto čitatelja AskMena, čime je potukao Doktora iz serije Doctor Who i junaka računalnih igara Super Marija.

Andrew Lubega, urednik britanskog izdanja muškog magazina AskMen koji je organizirao anketu, rekao je: "Već desetljećima James Bond simbolizira ono što je cool kod muškarca i u 2010. stvari se nisu previše promijenile. Hladnokrvan je, samouvjeren, snažan, sjajno odjeven, a ne nedostaje mu ni smisla za humor. A ako to nije dosta, u pauzi od mlaćenja negativaca uvijek nađe vremena da smota neku ljepoticu".

Među ostalim likovima koji su uzor muškarcima i kakvi bi htjeli biti našli su se glavni lik serije Momci s Madisona, Don Draper, kojeg tumači John Hamm, i superheroj Kick-Ass.

Sudionicima u anketi postavljeno je pitanje koji bi lik htjeli biti. Ovdje je popis pet najpoželjnijih:

1. James Bond
2. Doktor
3. Super Mario
4. Don Draper
5. Kick-Ass

tportal.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije