Izvorna postava Sepulture kreće na turneju (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Izvorna postava Sepulture kreće na turneju (VIDEO)
Izvorna postava Sepulture na početku karijere

Brazilski metalci zakopali su ratnu sjekiru i najavili turneju koja krajem godine kreće iz Belo Horizontea.

Pjevač i gitarista Max Cavalera, njegov brat Igor Cavalera na bubnjevima, basista Paulo Jr. i gitarista Andreas Kisser nisu dijelili pozornicu još od 1996. godine, a izgleda da bi se to moglo promijeniti. Originalni članovi brazilske Sepulture, jednog od najvećih metal bendova u historiji, najavili su zajedničku turneju koja bi krajem godine trebala krenuti iz njihovog rodnog Belo Horizontea.

Sepulturu su osnovali braća Cavalera 1984., a njihov prvijenac Morbid Vision iz 1986. smatra se prvim pravim death metal albumom. Grupa je do danas objavila 11 studijskih albuma, koji su se ukupno prodali u 15 miliona primjeraka.

Raspad grupe, koji se dogodio nakon koncerta u Londonu 1996. nikada nije do kraja razjašnjen, ali pretpostavlja se da je Max Cavalera odlučio otići kada su mu ostali članovi objavili da namjeravaju dati otkaz njegovoj supruzi Gloriji, menadžerici grupe. Max je okupio novi bend - Soulfly, a Sepultura je nastavila da radi sa novim pjevačem Derrickom Greenom, s kojim su nastupili i u sarajevskoj Slogi.

http://www.youtube.com/watch?v=cjAkcFWjzTw

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije