Izložba BH stripa u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Izložba BH stripa u Mostaru

Stripopeka Inicijativa, neformalna družba BH strip crtača i čitača stripova, organizira izložbu BH strip autora u Omladinskom Kulturnom Centru Abrašević u Mostaru u periodu od 10. do 17. oktobra.

Na izložbi će biti izloženi radovi prikazani publici na 3. godišnjoj izložbi BH strip crtača koju je Stripopeka organizovala u aprilu ove godine u Sarajevu.

Tema ovogodišnje izložbe bila je Grad te će i Mostarska publika moći vidjeti kako su neki od najboljih strip crtača iz BH obradili ovu temu.

Tu se prvenstveno misli na radove:
- Miroslava Slipčevića
(nagrada za najboljeg mladog strip crtača na X Balkanskoj smotri mladih strip autora, 1. mjesto na Stripopekinom konkursu za Najbolju strip ilustraciju 2008.)
- Filipa Andronika
(nagrada za najbolji strip scenarij na IX Balkanskoj smotri mladih strip autora)
- Milorada Vicanovića
(organizator Salona stripa u Laktašima)
- Ines Dedović
(autorica iz BiH čiji su radovi uvršteni u monografiju Ženski strip na Balkanu)
- Vedada Šabanadžovića
(2. mjesto na Stripopekinom konkursu za Najbolju strip ilustraciju 2008.)

Želja organizatora je da pokaže publici kakvi autori danas žive i rade u BiH te da istovremeno da podsticaj mladim crtačima koji bi se bavili stripom ali odustaju zbog ubjeđenja da su sami u takvom razmišljanju.

Svečano otvaranje izložbe održat će se 10. oktobra u 20 sati, kada će izložbu otvoriti Marko Tomaš i Filip Andronik. Izložba ostaje otvorena sedam dana, a OKC Abrašević otvoren je za posjetioce od 12 do 20 sati.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije