Izašao novi Silent Hill 2 Remake trailer: Ovo su reakcije fanova

0
Radiosarajevo.ba
Izašao novi Silent Hill 2 Remake trailer: Ovo su reakcije fanova
Foto: Youtube / Silent Hill 2 Remake trailer

Napokon je stigao novi trailer za Silent Hill 2 Remake, ali dosadašnje reakcije fanova nisu baš pozitivne.

Osim što Konami nije potvrdio datum izlaska, neki su izrazili zabrinutost oko "drvenih" animacija i implementiranih QTE sekvenci. Naravno, videoigra je još uvijek u procesu razvoja kao što je i naglašeno i u samom traileru, ali mnogi fanovi nisu ostali oduševljeni kao što je to bio primjer s prvim lansiranim trailerom.

Na ovom remakeu radi Bloober Team – poljski studio koji je danas poznat po horor igrama kao što su The Medium, Layers of Fear i Blair Witch.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Uprkos tom dosadašnjem iskustvu u horor žanru, neki fanovi ipak nisu bili oduševljeni s najavom da će taj studio raditi na ovom remakeu jer su im dosadašnje videoigre primile najviše kritika zbog njihovog pristupa pričama i gameplay elementima.

Bloober prilikom najave ove igre napomenuo kako želi ostati što vjerniji originalu iz 2001. godine, ali da ipak žele implementirati određene promjene, najviše u modernizaciji gameplaya. Za razliku od originala, ovaj remake će premjestiti kameru iza Jamesa – nešto slično kao što je to napravio Resident Evil 2 Remake, javlja Gamesperspectives.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije