Ipak novi studijski album Leonarda Cohena

Radiosarajevo.ba
Ipak novi studijski album Leonarda Cohena


Najpoznatiji kanadski pjesnik, književnik i kantautor sa impresivnom višedecenijskom karijerom odlučio se na novi studijski album, iako su ga krajem prošle godine, nakon povrede leđa, bili skoro otpisali.

Cohen je posljednji album, jedanaesti studijski po redu, Dear Heather, izdao 2004., a zatišje u njegovim javnim nastupima trajalo je čak deset godina, nakon čega je u januaru 2008. ponovo krenuo na turneju.

Rijetki su Cohenovi obožavaoci koji su vjerovali da će ovaj vremešni gospodin snimiti još jedan kompletno nov album, ali ih je on iznenadio. Cohen je za Rolling Stone izjavio da je sve nove pjesme napisao prije turneje 2010., album snima u saradnji sa Anjanijem i Sharon Robinson, te da ga  "još uvijek, kao i prije, inspirišu Tom Waits, Van Morrison, Bob Dylan i Judy Collins“.

Sedamdesetpetogodišnji Cohen će u sklopu ovogodišnje turneje održati i koncert u Zagrebu, 25. jula, koji je prvobitno trebao biti održan 10. marta, ali je pomjeren zbog spomenute povrede.

guardian.co.uk/radioasarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije