iOS 18 uvodi brojne novitete koji će se svidjeti korisnicima: O ovome je riječ

0
Radiosarajevo.ba
iOS 18 uvodi brojne novitete koji će se svidjeti korisnicima: O ovome je riječ
Foto: X.com / iPhone

Prve AI značajke raditi će isključivo na uređaju, dok će nadolazeće koristiti i "oblak".

Apple iPhone SE 4 – Notch, OLED zaslon, Face ID – kada stiže? Prvi val novih funkcija umjetne inteligencije koje planira implementirati Apple u iOS 18 neće se oslanjati na poslužitelje u oblaku, otkriva Mark Gurman iz Bloomberga.

iOS 18 implementira Google Gemini: Ovo važno otkriće iz Gurmanovog biltena Power On sugeriše da će početne AI mogućnosti biti u potpunosti integrirane u uređaje, bez potrebe za eksternim oblakom za obradu podataka.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Gurman ističe da će, uprkos tome, Apple vjerovatno nastaviti pružati neke AI funkcije temeljene na oblaku putem partnera poput Googleovog Geminija ili drugih sličnih pružatelja.

iOS 18 i personalizacija početnog ekrana: Navodno su vođeni razgovori s kompanijama kao što su Google, OpenAI i kineski Baidu o potencijalnim partnerstvima za generativnu umjetnu inteligenciju.

Neobični trikovi za korištenje kalkulatora na iPhoneu: Jeste li znali za ove korisne funkcije?

Neobični trikovi za korištenje kalkulatora na iPhoneu: Jeste li znali za ove korisne funkcije?

Iako se ne očekuje da će iOS 18 sadržavati Appleov vlastiti chatbot sličan ChatGPT-u, nije jasno hoće li se Gemini ili neki drugi chatbot direktno integrisati u iOS 18.

Hoće li vaš iPhone primiti iOS 18 nadogradnju? Postoji mogućnost da će Apple razviti i implementirati neke vlastite generativne AI funkcije temeljene na oblaku, s obzirom na izvještaja analitičara opskrbnog lanca kao što su Ming-Chi Kuo i Jeff Pu koji sugerišu da kompanija aktivno kupuje AI poslužitelje.

Idući Apple Watch obavijestit će obližnje uređaje ako se utapate: Što se tiče konkretnih funkcija, iOS 18 se spominje kao platforma s novim generativnim AI alatima za razne aplikacije kao što su Spotlight, Siri, Safari, prečaci, Apple Music, Messages, Health, Numbers, Pages, Keynote i mnoge druge.

iPhone korisnici i scam poruke o resetovanju Apple ID-a: Prema Gurmanu, generativna umjetna inteligencija će poboljšati Siri kako bi mogla odgovoriti na složenija pitanja i omogućiti aplikaciji Messages automatsko dovršavanje rečenica.

Apple najavio WWDC 2024. za 10.-14.06.2024.

iPhone uvodi promjene: Poznato o čemu je riječ

iPhone uvodi promjene: Poznato o čemu je riječ

Očekuje se da će Apple zavničo predstaviti iOS 18 i druge softverske nadogradnje na svojoj godišnjoj konferenciji za programere WWDC, koja je planirana od 10. do 14. juna.

Apple iCloud od 5GB sada je problem za tvrtku iz Cupertina: Ovo događanje će pružiti platformu za detaljnije predstavljanje novih funkcija, tehnoloških inovacija i strategija tvrtke Apple u području umjetne inteligencije i softverskih razvoja, javlja Preporucamo.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije