Nova opcija Instagrama se ne sviđa korisnicima: Možete šarati tuđe profile

Radiosarajevo.ba
Nova opcija Instagrama se ne sviđa korisnicima: Možete šarati tuđe profile
Instagram je odlučio uvesti novu opciju pod nazivom “Remixing” koja omogućava šaranje po fotografijama vaših pratioca, kako bi ohrabrio korisnike da više šalju privatne poruke jedni drugima.

Uz novu opciju korisnici mogu uređivati fotografije prijatelja koje prime u privatnim porukama. Ponuđeni su i neki od specijalnih efekata poput stickera, šljokica, kolaža, raznih škrabotina i slova.

Na ovaj način možete iznenaditi prijatelje kreativnim uređivanjem njihovih selfija, ali i da ih nasmijete škrabotinama po fotografijama.

Također, možete kontrolirati koliko puta želite vidjeti neku fotografiju tako što ćete izabrati između opcija “jedan pogled” ili “dozvoliti ponovno reproduciranje” prilikom slanja poruke. 

Vjerovatno možete predvidjeti šareni haos koji će izazvati nova Instagramova opcija, zbog čega brojni korisnici i nisu baš oduševljeni.

Tinejdžeri su već počeli iskorištavati “Remixing” za ismijavanje pratioca, a oni stariji se ipak odlučuju da dobro nasmiju prijatelje. Mnogi su i mišljenja da bi nova opcija ove društvene mreže mogla prouzrokovati i novu vrstu virtualnog vandalizma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije