Instagram rješava stvar koja nam je svima smetala: Ova opcija oduševljava korisnike

0
Radiosarajevo.ba
Instagram rješava stvar koja nam je svima smetala: Ova opcija oduševljava korisnike
Foto: Pexels / Ilustracija

Jeste li ikad nekom poslali poruku na Instagramu i tek nakon slanja otkrili pravopisnu grešku? Ovakve će neugodne situacije uskoro postati rjeđe zato što Meta izbacuje nadogradnju za sistem direktnih poruka.

Nakon što pošaljete poruku, sistem će vam omogućiti njeno uređivanje u sljedećih 15 minuta. Kompanija je također najavila da će korisnici uskoro također dobiti opciju da prikvače do tri razgovora na vrh svog inboxa.

Za uređivanje poruke potrebno je kliknuti na poruku i duže držati, a zatim iz padajućeg izbornika odabrati "uredi".

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Nakon što uredite poruku, ljubičasti tekstualni oblačić imat će oznaku "Uređeno" na vrhu kako bi obavijestio drugu osobu da je poruka promijenjena. Funkcija radi slično kao i ona Appleova uređivanja za iMessage, koja je pokrenuta prije skoro dvije godine.

Što se opcije prikvačivanja chata na vrh pristigle pošte tiče, nju ćete moći aktivirati tako da prijeđete prstom ulijevo ili dodirnete i zadržite chat, a zatim dodirnete "prikvači" (pin). Funkcije se može koristiti za brzi pristup chatovima koje često posjećujete, ali se može koristiti i kao način da se podsjetite da se kasnije vratite na određeni razgovor, javlja tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije