Instagram poboljšao opcije s reprodukcijom zvuka za videoklipove

Instagram poboljšao opcije s reprodukcijom zvuka za videoklipove
Kada otvorite Instagram, video sadržaj osoba koje pratite se automatski pokrene, s tim što je potrebno pristisnuti na svaki video kako bi se čuo zvuk. Kompanija je sada odlučila da ovo promijeni s najnovijim ažuriranjem.
Sada, kada se aplikacija otvori na uređaju, videoklipovi će se i dalje pokretati automatski uz ugašeni zvuk. Međutim, kada se pritisne ikonica za zvučnik kako bi se čuo zvuk, svi ostali video klipovi u feedu će imati uključen zvuk do kraja sesije. Ukoliko se aplikacija zatvori i ponovo otvori, zvuk će biti ugašen.

Ovo je koristan dodatak za video opcije na Instagramu.

Paljenje zvuka za svaki pojedinačni video vremenom može postati dosadno. Također, dobra stvar je što je zvuk podrazumijevano isključen, pa korisnik neće morati briuti o tome da smeta okolini svaki put kada upali Instagram.

Kako bi se nova implementacija isprobala, potrebno je samo da ažurirate Instagram na svom Android uređaju, preko Google Play Store-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije