Instagram dodaje preview opciju za Stories, te testira Stop Motion kameru

Radiosarajevo.ba
Instagram dodaje preview opciju za Stories, te testira Stop Motion kameru
Pixabay / Ilustracija
Instagram ne prestaje sa eksperimentisanjem sa novim funkcijama i ekstenzijama, kako bi korisničko iskustvo učinio zanimljivijim za sve.

Ovoga puta, kompanija dodaje velike preview sekcije za Stories između standardnih Instagram objava. Pored ovoga, popularna platforma za dijeljenje fotografija testira i novu Stop Motion kameru.

Preview Tiles za Stories dodaje tajlove ili sekcije koje su sada prominentnije nego ranije. Novi centralni feedovi za Stories sada izgledaju veće i lakše ih je uočiti. Kompanija je ipak istakla da ne planira zamjenu onih u vrhu feeda.

Instagram_Stories_Tile_Previews.png - undefined

Dodata je i nova funkcija za kameru. Stop Motion alatka za kameru omogućava kreiranje serije fotografija koje će se potom spojiti zajedno i kreirati GIF. Funkcija je jedna od onih koje su korisnici dugo zahtijevali.

Stop Motion funkcija za kameru će biti dostupna u okviru Story kamere, locirana uz nedavno objavljenu Superzoom opciju i Boomerang opciju. Funkcija će najvjerovatnije biti dostupna u narednim nedjeljama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije