Humanitarna izložba rijetkih fotografija poznatih autora

Radiosarajevo.ba
Humanitarna izložba rijetkih fotografija poznatih autora


London je ovog mjeseca ugostio još jednu značajnu izložbu. Positive View donosi izbor najboljih manje poznatih fotografija u posljednih sto godina postojanja ovog medija, a među autorima su i čuveni fotografi Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Mario Testino, zatim reditelj Wim Wenders, Corinne Day sa nekim od prvih portreta Kate Moss i mnoga druga značajna imena umjetnosti Azije, Afrike, Evrope i Amerike.

Treće izdanje ove sveobuhvatne fotografske priče održano je u londonskoj galeriji Somerset, a zatvara se danas. Ono što nije završeno je aukcija koja će biti održana u Sotheby'su 15. aprila, a sav prihod od prodatih djela biće uplaćen britanskoj fondaciji Crisis, za pomoć beskućnicima. Dio izložbe obuhvata i radove korisnika fondacije Crisis koji su prošli različite treninge i kurseve fotografije. Zvučna informacija je i da je pokrovitelj cijelog događaja Princ William.


Foto: Corrine Day


Foto: Byun Soon Choel


Foto: Elliot Erwitt


Foto: Robert Polidori

apositiveview.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije