H! by Henry Holland: Djevojke sa ulice

Radiosarajevo.ba
H! by Henry Holland: Djevojke sa ulice


Mladi engleski dizajner Henry Holland kreirao je neobične printove koji će robna kuća Debenhams koristiti na svojim torbama i šalovima. Hollandovo dizajnersko rješenje u zvijezde je lansiralo 36 djevojaka koje su pobijedile na takmičenju koje je otvoreno početkom ove godine u Debenhamsu.
Fotografije odabranih sretnica, inače običnih “djevojaka s ulice“, završile su na torbama i šalovima modne linije H! By Henry Holland za jesen 2010. godine, koja će se u prodavnicama naći tijekom juna.
“Izabrali smo obične cure, lica koja svakodnevno vidimo na ulicama a koja reflektiraju suštinu ove urbane kolekcije“, izjavio je Henry Holland.

Dizajn je baziran na ljubičastom, crnom i bijelom kolažu fotografija Henryjevih 'manekenki', a sve je začinjeno isječcima iz novina, te naslovima i sloganima poput "new fashion icon", "street style" i "the IT crowd".

26-godišnji Henry najpoznatiji je po prošlogodišnjoj suradnji s etiketom Levi Strauss & Co , te po svojoj muzi Agyness Deyn i otkačenim majicama s natpisima inspiriranim 80-im godinama, kao što je onaj legendarni “I'll tell you who's boss, Kate Moss”.


cromoda.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije