Gotovo je s hitlerovskim parodijama na internetu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Gotovo je s hitlerovskim parodijama na internetu (VIDEO)


Da predstavnici filmske industrije nisu neki ljubitelji internetskih parodija dokazuje aktuelni slučaj studija Constantin Films, a koji čini sve što je u njegovoj moći da ukloni neovlašteno korištene sadržaje s interneta

Sjećate li se kako su nepoznati You Tube satiričari poistovijetili Dodika sa Hitlerom?

Špirić: Video-klip na FTV-u je poziv na linč

Otkako je premijerno prikazan 2004. godine film Hitler: Konačni pad, tačnije ključna scena u kojoj diktatora njegovi saradnici izvještavaju da će Njemačka izgubiti rat, postala je vjerojatno jedna od najgledanijih scena iz nekog filma. Ne zbog neke značajne filmske vrijednosti, nego zbog činjenice da su se upravo nju odlučili iskoristiti tvorci raznih parodija.

Scena 'konačnog pada' diktatora do sada je iskorištena nebrojeno puta, a njeni tvorci svoje uratke uredno su objavljivali na video servisima poput YouTube i sličnima. Uživali smo tako u Hitlerovom nezadovoljstvu činjenicom da je preminuo Michael Jackson, da Appleov iPod touch nema ugrađenu kameru, da pada broj korisnika društvene mreže Second Life, da je Twitter ponovo nedostupan korisnicima, da su se svojevremeno raspali Oasis, da je Appleov iPad krenuo u svoj svjetski pohod te mnoge mnoge druge.

A evo i jedne parodije koja je uveseljavala građane BiH, za vrijeme euforije tokom kvalifikacija za SP u nogometu - "Sepp Blatter saznaje da je Portugal dobio BiH u barazu za SP 2010":

http://www.youtube.com/watch?v=bUX8bt2deM4


Kako bilo Constantin Films odlučili su povući sve legalne poteze kako bi se zaustavilo korištenje poznate scene za stvaranje parodija ove vrste. Ovo im nije prvi puta da ovo pokušavaju, no sada su navodno izuzetno odlučni. Ipak, trenutno je na internetu dostupna još sva sila hitlerovskih parodija, a u posljednjoj, pogađate, Hitler glumi ulogu predstavnika Constantine Filmsa koji luduje jer se scena neovlašteno koristi na internetu.

http://www.youtube.com/watch?v=PzUoWkbNLe8
tportal.hr/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije