Googleovo "proricanje" Eurosonga

Radiosarajevo.ba
Googleovo "proricanje" Eurosonga
Proricanje, ilustracija


Još jedan dokaz da Eurosong nije bezazlena i nebitna stvar - veliki Google se upustio u "proricanje sudbine" pa su uoči ovogodišnjeg Eurosonga pokrenuli specijalnu stranicu Predictor na kojoj se može pratiti popularnost predstavnika pojedinih zemalja. Na osnovu brojnosti klikova, Google je napravio proračun koliko bi bodova pojedini predstavnik mogao osvojiti u Oslu. "50 posto glasova daje stručni žiri pa ne možemo predvidjeti kakvi će njihovi glasovi biti", navode iz Googlea.

Prva na listi je trenutno njemačka predstavnica Lena, koja bi prema Googleovom proračunu, da je danas Eurosong, osvojila 354 boda, a slijede je gruzijska predstavnica Sofia Nizharadze (233 boda) te Thea Garrett koja predstavlja Maltu (119 bodova). Za petama su im i poljski predstavnik Marcin Mrozinski te švedska predstavnica Anna Bergendahl, kojima bi pripao jednak broj bodova, po 115.

Bh. predstavnik, Vukašin Brajić, trenutno je na 32. mjestu sa samo 6 bodova. Takmičari iz regiona također nisu na visokim pozicicijama. Hrvatske predstavnice Femminem trenutno su na 20. mjestu sa 30 bodova, dok je predstavnik Srbije, Milan Stanković, na 22. mjestu sa 19 bodova.

Pomoć našem predstavniku u vidu cjelodnevnog klikanja neće imati nikakve koristi - budući da ni jedna zemlja na Eurosongu ne može glasati sama za sebe, Google je isključio iz statistika rezultate pretrage koji dolaze iz zemlje pojedinih sudionika.

Lista prvih 10 takmičara

Vezano:
Vukašin i ekipa proslavili nacionalni praznik Norveške (VIDEO)

Uporedite: Munja i Grom - "napumpana" ili stara verzija (VIDEO)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije