Google ugasio Youtube kanale povezane sa Iranom

Fena
Google ugasio Youtube kanale povezane sa Iranom
Pixabay / Ilustracija
Kompanija Google identificirala je i ugasila 39 YouTube kanala povezanih s navodnim pokušajem Irana da širi dezinformacije u SAD-u, prenosi Reuters.

Osim toga, Google je također uklonio šest blogova na Bloggeru i 13 Google naloga.

"Naša istraga o ovim temama je u toku. Nastavit ćemo dijeliti naše nalaze s policijom i drugim relevantnim vladinim entitetima u SAD-u i dalje", poručeno je iz Googlea.

Kompanije Facebook, Twitter i Alphabet kolektivno su u utorak ugasile više stotina naloga povezanih s navodnom iranskom propagandnom operacijom.

Iz kompanije Facebook tada su objavili kako su operacije manipuliranja za cilj imale Latinsku Ameriku, SAD, Veliku Britaniju i Bliski istok.

"Neke od tih aktivnosti inicirane su iz Irana, druge iz Rusije. Radilo se o različitim kampanjama i nismo identificirali nikakvu vezu ili koordinaciju među njima",  istaknuto je na blogu Facebooka.

Ta kompanija je također priznala da nije u mogućnosti sama da se nosi s problemom, te navela kako je sarađivala sa snagama reda, stručnjacima i ostalim kompanijama, navodi Al Jazeera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije