Google odlučio: Stižu loše vijesti za vlasnike Android uređaja

0
Radiosarajevo.ba
Google odlučio: Stižu loše vijesti za vlasnike Android uređaja
Foto: Unsplash.com / Android

Ako vaš uređaj koristi Android verziju 2.3.7 ili stariji sistem, na njemu se više nećete moći prijaviti na Google račun. 

Google je službeno objavio najnovije restrikcije za starije Androide. Ako imate uređaj s instaliranim Androidom 2.3.7 (zadnjom verzijom Gingerbreada) ili neku stariju verziju, kompanija Google vam na njemu više neće dozvoliti prijavljivanje na Google račun počevši od 27. septembra, piše Tportal.hr citirajući američki Verge.

"Kao dio naše neprekidne sigurnosne podrške, više nećemo dozvoljavati prijavu na uređajima koji pokreću Android 2.3.7 ili starije - počevši od 27. septembra 2021. godine", kažu iz Googlea.

Iz ove kompanije upozoravaju da, ako se prijavite na uređaju nakon 27. septembra, dobit ćete greške vezane uz prijavu na usluge poput Gmaila, YouTubea i Mapsa.

Ne mogu baš svi kupiti nove pametne telefone... - undefined

Foto: Unsplash.com: Ne mogu baš svi korisnici kupiti nove pametne telefone...

Kako bismo stavili stvari u perspektivu, uzmimo u obzir da su ugroženi uređaji izašli prije skoro deset godina, no s obzirom da trenutno postoji preko tri milijarde aktivnih Androida, ove će promjene utjecati na veći broj ljudi - one koji se drže starijih tehnologija i one koji ne mogu kupiti nove pametne telefone.

Ako imate uređaj sa instaliranim Androidom 2.3.7 nakon 27. septembra, i dalje ćete moći koristiti neke Googleove usluge ako ste prijavljeni putem preglednika (npr. Chrome).

Svi smartfoni koji na sebi imaju Android 3.0 moći će se normalno prijaviti na Google račun, što znači da ako vaš stari smartfon podržava nadogradnju softvera, uskoro bi moglo biti pravo vrijeme da to i učinite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije