Google Maps ima novi 'update': Ova novost je oduševila mnoge

Radiosarajevo.ba
Google Maps ima novi 'update': Ova novost je oduševila mnoge
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nova verzija aplikacije Google Maps (zasad samo za mobitele koji rade na Androidu) može vam pomoći da izbjegnete probleme u kojima smo se svi barem jednom našli.

Svako od nas barem se jednom našao u situaciji da je negdje parkirao, primjerice u garaži trgovačkog centra, i po povratku nije mogao odmah naći vozilo. Uslijedilo bi frustrirano hodanje po garaži i više ili manje izbezumljena potraga za automobilom, prenosi dnevnik.hr.

Nova verzija aplikacije Google Maps (zasad samo za mobitele koji rade na Androidu) može vam pomoći da to izbjegnete.

Naime, Google je u najnoviju inačicu te svoje aplikacije ugradio opciju koja omogućava da se mjesto na kojem ste parkirali označi na karti.

To se čini na način da se prvo dodirne plava točka koja označava vašu trenutačnu lokaciju i potom se u izborniku odabere opcija "Save your parking".

To nije sve - Google Maps podsjetit će vas i na istek parkiranja: ako ste platili parkirnu kartu možete podesiti da vas aplikacija podsjeti kad je morate produžiti. Nadalje, postoji i mogućnost da upišete zabilješku o, primjerice, spratu garaže ili drugom detalju koji će vam omogućiti da brže pronađete svoj automobil, piše TechCrunch

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije