Glumac Jamie Foxx spasio mladića iz zapaljenog automobila

Radiosarajevo.ba
Glumac Jamie Foxx spasio mladića iz zapaljenog automobila

U ponedjeljak večer, mladić, pod utjecajem alkohola, vozio je nedozvoljenom brzinom kroz Los Angeles te je vozilom sletio u jarak i udario u cijev, zbog čega se automobil prevrnuo nekoliko puta te zapalio. Vozač je ostao zarobljen u vozilu.

No, kako javlja TMZ, u blizini nesreće nalazi se dom američkog glumca Jamieja Foxxa koji je svjedočio nesreći te je, zajedno s još jednim čovjekom, prišao zapaljenom vozilu i izvukao povrijeđenog mladića.

„Nije oklijevao. Skočio je i otrčao do vozila“, govore svjedoci.

Jamie, koji je odmah dobio nadimak "heroj", ispričao je šta se desilo:

„Uz pomoć još jednog muškarca, razbio sam prozor makazama. Ušao sam u vozilo i vidio da je pojas zapeo na vratu vozača pa sam prerezao i pojas. Mladić se potom polako uspio izvući. Vozilo je eksplodirao pet minuta poslije.“

Jamiea znamo po filmovima Django: Unchained, Collateral, Law abiding citizen, Rey, The Amazing Spider-Man 2...

Na svom je Facebooku podijelio i post na kojem vidimo njega i neizmjerno zahvalnog oca povrijeđenog mladića, uz poruku: „Nema heroja... samo sretni očevi.

Met the father of the young man from last night today. This is all that matters. That a man, a son, a brother's life was...

Posted by Jamie Foxx on Tuesday, January 19, 2016

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije