Gisele Bundchen i dojenje u svijetu visoke mode

Radiosarajevo.ba
Gisele Bundchen i dojenje u svijetu visoke mode

Fotografija supermodela Gisele Bundchen kako doji svoju kćerku Vivian dok je šminkeri i frizeri sređuju za snimanje, objavljena na Instagramu, u kratkom je roku obišla online zajednicu.

Većina je fotografiju pozdravila s oduševljenjem, a kao i obično, našlo se i onih koji su je kritikovali, uz argument da je dojenje privatna stvar i da tako treba i ostati.

"Šta bih ja bez svoje ekipe za ljepotu nakon 15-satnog leta i tri sata sna? #multitasking", napisala je slavna manekenka uz fotografiju.

 

Gisele je od ranije poznata kao zagovornica dojenja, te je tako prije tri godine, kad je rodila svoje prvo dijete, Benjamina, izjavila da bi trebalo zakonom propisati dojenje djeteta u prvih šest mjeseci.

"Neke žene ovdje u SAD-u smatraju da ne moraju dojiti. Pomislim, 'Zar ćeš dati hemijsku hranu svom djetetu dok je tako maleno? Mislim da bi trebao postojati svjetski zakon prema kojem bi majke morale dojiti svoju djecu najmanje šest mjeseci", izjavila je tada Gisele za Harper's Bazaar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije