Gigantski bazen na 200 metara visine (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Gigantski bazen na 200 metara visine (FOTO)


Luksuzni hotelski i casino kompleks Marina Bay Sands, prije par dana otvoren u Singapuru, građen je s ciljem da prevaziđe dosadašnja dostignuća arhitekture. Naime, tri nebodera od kojih se hotel sastoji povezuje terasa konstruisana kao prava pravcata plaža s bazenom koji se prelijeva preko ruba.

Cijeli kompleks je projektovao arhitekt Moshe Safdie, a sudeći prema fotografijama – on je istinski impresivan. Prostrani bazen na vrhu zgrada nalazi se na 200 metara visine, širok je 380 metara (uporedbe radi – to bi bile dužine tri fudbalska terena zajedno).

Gradnja same terase bila je ‘teška’ je oko 80 miliona dolara, a posjetiocima se samo na krovu nude hedonizmi od A do Z: 150 metara dugačak bazen, spa, restoran, bar, botanički vrt koji okružuje ostale sadržaje, dok se savršeni pogled pruža sa svakog dijela ove zanimljive terase.

Za sve one koje put nanese u Singapur vrijedi napomenuti da iako je hotel istinski luksuzan i prvenstveno se obraća onima koji tu dolaze kockati i ‘spiskati’ velike novce, sama posjeta hedonističkoj terasi košta samo 20 dolara.







inhabitat.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije