Gameri, stigla je nova "zaraza": Za tri dana igralo je 10 miliona igrača

Radiosarajevo.ba
Gameri, stigla je nova "zaraza": Za tri dana igralo je 10 miliona igrača
Foto: EA / Igrica Apex
Apex Legends je video igra koja je svjetlo dana ugledala prije 72 sata, a nakon tri dana igru je igralo već više od milion ljudi. Čak milion igrača igralo je ovu igru istovremeno.

Zanimljiv je podatak da je Fortneitu trebalo skoro pet puta više vremena da privuče isti broj igrača. Fortneit je do deset miliona stigao nakon dvije sedmice.

Igra nije ništa revolucionarno. Svijet je već viđen, kao i mehanike u igri, ali ono što je čini posebnom je upravo ta kombinacija elemenata. Posebne sposobnosti osam različitih likova u igri podsjećaju na igre Overwatch i MOBA, unose raznolikost i dodatnu stratešku dubinu. Sustav pucanja i borbe je kvalitetan i provjeren. Smanjen je broj igrača u odnosu na druge battle royale igre, pa ih se na mapi natječe 60, odnosno 20 timova po tri igrača, piše Index.hr.

Smrt u igri ne znači čekanje da meč završi jer suigrači mogu oživljavati ako im se za to pokaže prilika. Prikupljanje predmeta je ubrzano i pojednostavljeno, zbog čega se igrači više mogu posvetiti igri, a manje vremena provesti u različitim izbornicima. Sve se čini poznato, a opet svježe i zabavno. Igra je potpuno besplatna i dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije