FOTO: Gdje su danas i šta rade protagonisti serije 'Porodično blago'

Radiosarajevo.ba
FOTO: Gdje su danas i šta rade protagonisti serije 'Porodično blago'
/ Vesna Trivalić kao Bisenija Gavrilović

Porodično blago je jugoslavenska TV serija, koju su producirali RTS i Komuna. Režiju su uradili Aleksandar Đorđević i Mihailo Vukobratović. Scenarij su napisali Siniša Pavić i Ljiljana Pavić. Kompozitor muzike je Kornelije Kovač.

Serija je snimljena u periodu od 1998. do 2001. godine i ima 62 epizode.

Glavni junaci su članovi beogradske porodice Gavrilović (deda, otac, supruga, i njihovo troje dece). Deda Trajko Gavrilović, zakopao je ćup s blagom ispod jednog drveta na svom placu. U teškim vremenima, njegov sin Gavrilo mora prodati taj plac (ne znajući za ćup) i dođe do novca. Plac kupuje Tika Špic koji saznaje za ćup i iskopava ga. Tada dolazi do raznih zapleta.

Evo kako danas izgledaju i čime se bave najpoznatiji glumci iz Porodičnog blaga.

Mihajlo Miša Janketić kao Gavrilo Gavrilović

Mišu Janketić znamo kao jednog od najuticajnijih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije. Iza sebe ima veliki broj pozorišnih, televizijskih i filmskih uloga.

Po nacionalnosti je Crnogorac, a živi i radi u Beogradu.

Nebojša Glogovac kao Zlatko Gavrilović

Nebojša Glogovac je rođen 30. augusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. 

Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji Bolji život (1987). Poslije srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. 

Nakon dvije godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno s njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Glogovac se na filmu prvi put pojavio u ulozi Fadila, vojnika JNA, u ratnoj drami Bore Draškovića Vukovar, jedna priča (1994).

Živi i radi u Beogradu.

Živojin Žika Milenković kao Trajko Gavrilović

Živojin „Žika“ Milenković (Niš, 26. januar 1928 — Beograd, 18. mart 2008) je bio srpski filmski i pozorišni glumac. Umro je u 80. godini.

Milenković se rodio u Nišu, i tu počeo glumačku karijeru u Niškom narodnom pozorištu. Kasnije prelazi u Beogradsko dramsko pozorište gdje je glumio do penzije. Jedno vrijeme u Nišu je bio profesor književnosti. Glumio je u preko 30 filmova, preko 300 televizijskih emisija (drame i serije) i oko 150 pozorišnih predstava.

Svetlana Bojković kao Valerija Gavrilović

Svetlana Bojković (Zemun, 14. decembar 1947.) je srpska glumica.

Bojkovićeva je diplomirala na Akademiji za pozorište, film, radio, i televiziju u Beogradu. Ostvarila je veliki broj uloga u pozorištu, kao i na filmu i na televiziji.

Popularna glumica cijeli svoj život isprepletala je s pozorištem. U njemu je upoznala svog prvog supruga, glumca Miloša Žutića, s kojim je provela osamnaest godina. I njen drugi suprug, režiser Ljubomir – Muci Draškić, je s "dasaka je koje život znače". Kćerka Katarina također je glumica.

Živi i radi u Beogradu.

Vukašin Marković kao Bratislav Gavrilović – Beban

Vjerovatno ga većina zna kao dječiju glumačku zvijezdu iz serije Porodično blago u kojoj glumi Bebana. Međutim, Vukašin Marković više voli kad ga "etiketiraju" kao muzičara. On je trombonista, ali ujedno pjeva i svira i druge instrumente.

Poslije slave u Porodičnom blagu, odbijao je sve ponude za novu ulogu. Kaže, za glumu je potrebno dosta vremena. Osim Blaga, pojavljivao se u još dva navrata u serijama Jelena i Totalno novi val.

Živi i radi, pretežno, u Beogradu.

Mina Lazarević kao Biljana Gavrilović – Čupka

Mina Lazarević rođena je 1975. godine u Beogradu. Već s tri godine počela je učiti da svira klavir. Sa pet i po godina upisala je muzičku školu „Stevan Mokranjac“.

Prirodan put bila je Muzička akademija, koju je upisala sa 16 godina. Stigla je skoro do kraja godine, ali je polako počela da se razočarava u sve, zbog toga što nije mogla da studira klavir u Moskvi ili Beču. Zato je upisala Fakultet dramskih umjetnosti u 19. godini i napravila veliku prekretnicu u svom životu.

Član je pozorišta Teatar T, jedinog mjuzikl pozorišta u Srbiji. Ipak, ni od muzike nije digla ruke. Mašta o džez albumu, a u javnosti je imala i muzičke nastupe. 

Ima troje djece, kojima posvećuje svaki slobodan trenutak. Punu medijsku pažnju na sebe skrenula je ulogom Čupke u seriji Porodično blago, a ulogom u predstavi Seks bomba postigla je vrhunac medijske popularnosti.

Živi i radi u Beogradu.

Vojin Ćetković kao Goran Gagić – Brando

Vojin Ćetković (Kruševac, 22. august 1971) je srpski glumac. Proslavio se glumeći u seriji Porodično blago, a također i u filmu Zdravka Šotre Zona Zamfirova

U braku je s glumicom Slobodom Mićalović.

Živi i radi u Beogradu.

Danilo Lazović kao Bogoljub Gagić – Čerčil

Danilo Lazović (Brodarevo, 1951. - Beograd, 25. marta 2006. godine) bio je srpski glumac, jedan od najpopularnijih u Srbiji.

Proslavio se ulogom Šćepana Šćekića u seriji TV Beograd Srećni ljudi (1993-1996).

Umro je 2006. godine u Beogradu.

Snežana Savić kao Rajna Gagić

Snežana Savić (Velika Plana, 6. 3. 1953.) je srpska glumica i estradna umjetnica.

Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Ognjenke Milićević.

Živi i radi u Beogradu.

Predrag Smiljković kao Tihomir Stojković Špic

Predrag Smiljković Pepi (Vlasotince, 5. septembar 1969) je srpski glumac.

Pozorišni i filmski glumac proslavio se u seriji Porodično blago i filmu Tajna porodičnog blaga kao "Tihomir Stojković zvani Špic iz selo Stajkovce kod Leskovca". Igrao je u pozorištu, filmovima i TV serijama a najčešće u komedijama.

Živi i radi u Vlasotincu.

Bogoljub Mitić kao Ðorđe Stojković – Ðoša

Bogoljub Mitić-Đoša je srpski glumac i humorista, rođen 12. januara 1968. U Vlasotincu je poznat kao Boge Miza. Nadimak Đoša ili Bata Đoša je dobio po ulozi Đoše koju je igrao u TV seriji Porodično blago.

Oženjen je i ima dvije kćerke.

Živi i radi na relaciji Beograd - Leskovac.

Vesna Trivalić kao Bisenija Gavrilović

Vesna Trivalić (Beograd, 13. mart 1965) (udato Pandurović) je srpska glumica.

Fakultet dramskih umjetnosti završila je u Beogradu 2003. godine, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Smatra se jednom od najdarovitijih srpskih komičarki. Iako je FDU upisala iz drugog pokušaja 1. jula 1984., diplomirala je tek 2003. godine, i to na nagovor svog profesora Vladimira Jevtovića, a do tada je napravila veoma uspješnu karijeru.

Udata je za Nenada Pandurovića i ima sina Nikolu.

Muž joj živi i radi u Dubaiju te Vesna vrijeme provodi na relaciji Dubai - Beograd.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije