Festival umjetnosti u podijeljenim gradovima

Radiosarajevo.ba
Festival umjetnosti u podijeljenim gradovima


Mostar će narednih dana biti domaćin trodnevnom Festivalu umjetnosti u podijeljenim gradovima. Realizacija festivala počela je još prošle godine u organizaciji umjetničke produkcije Abart, Omladinskog kulturnog centra Abrašević iz Mostara i partnerskih organizacija iz Bejruta, Kosovske Mitrovice i Hamburga. Autorski radovi, prikupljeni istraživački materijal u različitim formama, i cijeli proces rada išao je u pravcu dekonstrukcije mitova o stereotipnim podjelama koje se uzimaju kao jedine reprezentativne za sredine kakve su Mostar ili Bejrut, na primjer.

Sažetak cijelog procesa rada na festivalu i projektu posjetioci će moći vidjeti od 14. do 16. aprila u mostarskom OKC Abrašević. U tri dana trajanja moći će prisustvovati predavanjima Stati, šetati, poletjeti Huseina Oručevića, Umjetničke strategije u javnom prostoru Anje Bogojević, pogledati prezentaciju projekta Bunkerisanje Drugoga Mele Žuljević, i vidjeti nekoliko izložbi i performansa umjetnika/ca iz Bejruta, Berlina i Mostara. Prateći program uključuje i koncert beogradskog benda Veliki prezir, a kompletan program festivala možete pogledati ovdje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije