Facebook otkrio koje pitanje postavlja na razgovorima za posao: Kako biste vi odgovorili?

Radiosarajevo.ba
Facebook otkrio koje pitanje postavlja na razgovorima za posao: Kako biste vi odgovorili?

Prethodno radno iskustvo, najbolje i najgore osobine... Sve su ovo stvari koje zanimaju potencijalne poslodavce tokom razgovora za posao, ali Facebook ima nešto drukčiji pristup.

Najveća društvena mreža na svijetu ima omiljeno pitanje koje postavlja potencijalnim kandidatima kako bi se uvjerili da im odgovaraju.

Miranda Kalinowshi, osoba na čelu Facebookovog odjela za globalno zapošljavanje, u razgovoru za Business Insider otkrila je koje je to pitanje.

"Prisjetite se vašeg najboljeg dana na poslu, dana kad ste se kući vratili ponosni i mislili kako imate najbolji posao na svijetu. Šta ste uradili tog dana?"

Ovo pitanje neće se postaviti svakom kandidatu, ali je vrlo popularno među osobama odgovornim za zapošljavanje u Facebooku.

Facebook ovo koristi kako bi ocijenili koliko potencijalni zaposlenici imaju strasti za svoj posao.

U 64 kampusa širom svijeta Facebook zapošljava više od 13.000 ljudi, a tržišna vrijednost firme iznosi oko 245 milijardi dolara.

Kako biste vi odgovorili na ovo pitanje?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije