Facebook Messenger je upravo postao bolji

Radiosarajevo.ba
Facebook Messenger je upravo postao bolji
Popularna Facebookova aplikacija Messenger počela je podržavati slanje i dijeljenje fotografija u rezoluciji 4K, odnosno do 4.096 puta 4.096 piksela po fotografiji.

Korisnici Messengera mjesečno pošalju 17 milijardi fotografija posredstvom tog servisa, objavio je Facebook. A sve dosada te fotografije nisu mogle biti u rezoluciji 4K. Ako ste htjeli da pošaljete takvu fotografiju, Messenger bi je kompresovao u nižu rezoluciju prije slanja.

Pošto je 4K rezolucija sve dostupnija i popularnija zahvaljujući sve većoj podršci kod brojnih pametnih telefona, u Facebooku su odlučili da Messengeru dodaju i podršku za tu rezoluciju. Veličina, navodno, neće utjecati na brzinu slanja velikih fotografija.

Podrška za 4K video postat će postepeno dostupna korisnicima širom svijeta. Prvo će stići na uređaje sa Android i iOS operativnim sistemom u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Francuskoj, Singapuru, Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji, piše Next Web.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije