Facebook je doživio vjerovatno najveći pad u historiji

Radiosarajevo.ba
Facebook je doživio vjerovatno najveći pad u historiji
PrtScr / Problemi sa Facebookom širom svijeta

Društvene mreža Facebook je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u historiji. Ali, još uvijek ima problema, javlja CNN.

Već više od deset sati traju veliki problemi s najvećom društvenom mrežom. Radi se o vjerojatno s najvećim padom Facebooka u historiji.

Facebook je putem Twittera morao objašnjavati šta se dogodilo. Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.


Također, velikih problema još uvijek imaju Instagram, Whatsapp i Messenger. Riječ je o aplikacijama koje su u vlasništvu Facebooka.

Prvi problemi počeli su jučer oko 17 sati po našem vremenu.

Iako se Facebook učitavao, mnogi su prijavili probleme s objavama.

Problemi su se javili i na Instagramu. Korisnici nisu mogli refreshati naslovnicu niti objavljivati slike. Također, naslovnica Facebookovog messengera se nije željela učitati. Također, mnogi su prijavili probleme i s Whatsappom, posebno s učitavanjem slika na ovoj aplikaciji za dopisivanje.

Problem je globalan.

Problemi sa Facebookom širom svijeta - undefined

PrtScr: Problemi sa Facebookom širom svijeta

Posljednji put kad je Facebook imao ovako velikih problema, piše BBC, bilo je 2008. godine. Ali, tada je imao oko 150 miliona korisnika, za razlliku od 2,3 milijarde, koliko ih ima sad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije