Facebook će dozvoliti oglašavanja na osnovu političkih i religijskih uvjerenja

Radiosarajevo.ba
Facebook će dozvoliti oglašavanja na osnovu političkih i religijskih uvjerenja

Facebook će dozvoliti plasiranje oglasa ljudima na osnovu njihovih političkih i religioznih vjerovanja u okviru novog probnog programa koji će obuhvatiti mali broj korisnika,

Ovo testiranje je dizajnirano tako da pomogne društvenoj mreži u procesuiranju i rukovanju podacima mušterija kako bi se uskladio sa novom regulativom za zaštitu podataka Europske Unije koja na snagu stupa 25. maja i koja zahtijeva da korisnici imaju veći uvid u osjetljive podatke i način na koji se oni štite.

Facebook će takođe od korisnika tražiti saglasnosti za korištenje tih podataka, prvo u Velikoj Britaniji gde će testiranje biti održano, asopćeno je iz Facebok-a.

Također, korisnici će moći da kažu da li su sretni zbog toga što će njihova politička i vjerska opredjeljenja biti vidljiva ostalim korisnicima. Ako se neko složi, tada će dobiti mogućnost da dozvoli da se te informacije koriste za personalizirani sadržaj odnosno reklame koje će mu biti prikazivane.

Društvena mreža je naglasila da ovaj sadržaj neće biti korišten kako bi ekstremisti mogli da šire svoje stavove i regrutuju istomišljenike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije