Facebook aplikacija od sada i na računarima: Mnoštvo inovacija i novih opcija

Radiosarajevo.ba
Facebook aplikacija od sada i na računarima: Mnoštvo inovacija i novih opcija
PC i Mac aplikacije za Facebook Workplace odnedavno su postale dostupne, a uz pomoć njih korisnici najpopularnije društvene mreže na svijetu moguće je slati poruke i dijeliti svoj ekran s drugim ljudima.

Riječ je o inovacijama koje su Facebookovi inženjeri uveli nakon što su korisnici bili prilično uporni u svojim zahtjevima, posebno kada je riječ o opciji dijeljenja ekrana, prenosi Next Power Up.

Trenutno, ova opcija ekskluzivna je za Facebook Workplace, a nije poznato da li će i Messenger u nekom trenutku dobiti ovu opciju.

Inače, Facebookov Workplace je konkurencija Slack servisu, koji je na tržištu prisutan više od godinu dana i mnogo je veći servis.

"Ovo je jedna od najtraženijih funkcija, za koju su se korisnici izborili, tako da smo je ugradili. Desktop aplikacija je još uvijek u beta fazi i testiraju je Workplace korisnici, koji nam pomažu da poboljšamo proizvod prije globalne objave", rekla je Vanessa Chan u ime Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije