Facebok aplikacija: 'Balkan zove Davida Bowiea'

Radiosarajevo.ba
Facebok aplikacija: 'Balkan zove Davida Bowiea'

Novinska agencija Beta pozvala je sve poštovaoce rada Davida Bowiea da se, putem društvenih mreža, uključe u akciju pod nazivom 'Balkan zove Davida Bowiea'.

Tim povodom, Beta je kreirala Facebook aplikaciju pod istim nazivom, sa ciljem da zagonentnom, nepredvidivom Bowieu prenese poruku da Balkan želi da ga čuje i vidi.

Želja agencije Beta je da Balkan poziv pjevaču uputi na poseban način, osmišljenom i kreiranom aplikacijom. Do sada se akciji za kratko vrijeme pridružilo preko 15.000 osoba iz regije.

Akcija 'Balkan zove Davida Bowiea' inspirisana je izjavom umjetnika da mu je jedna od inspiracija za povratnički album 'The Next Day' (2013) bio Balkan.

David Bowie se poslije deset godina pauze vratio na scenu albumom 'The Next Day' (2013). Izjave nije davao, ako se izuzme kriptična poruka sa 42 riječi koje su mu bile ključne kada je snimao pjesme za ovo ostvarenje. Bowievi saradnici tvrde da on nema namjeru da ide na turneju, ali da nije isključio koncertne nastupe u budućnosti.

''Svako ko želi da se u uključi akciji, treba da prihvati aplikaciju i da na jednostavan način, jednim klikom, da svoj glas kao podršku akciji. Aplikacija daje i prostor da svako može ostaviti svoju ličnu poruku umjetniku'', kažu iz agencije Beta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije