Explore Feed: Napokon stigla dugo najavljivana promjena na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Explore Feed: Napokon stigla dugo najavljivana promjena na Facebooku
Nakon više mjeseci testiranja društvena mreža Facebook napokon je završila s objavljivanjem nove opcije Explore Feed, koja je sada postala dostupna svim korisnicima.

Explore Feed krije se iza ikonice rakete koju su mnogi korisnici dobili prije nekoliko sedmica, a na njemu će se objavljivati postovi za koje Facebook smatra da bi svakom korisniku osobno mogli biti zanimljivi.

Na desktop-verziji Facebooka Explore Feed smješten je u lijevom gornjem uglu, odmah ispod News Feeda. Kada je u pitanju Facebookova aplikacija za Android, Explore Feed otvara se klikom na ikonicu rakete koja se nalazi između News Feeda i zahtjeva za prijateljstvo. U iOS-ovoj aplikaciji ova je opcija pomalo skrivena i nalazi se u dodatnim opcijama na Facebooku kojima se pristupa klikom na ikonu s tri linije u donjem desnom uglu, piše Zimo.

Nova opcija prikazivat će postove s Facebook-stranica koje korisnici ne prate, ali bi im mogle biti zanimljive, a među sadržajima koji će se plasirati putem Explore Feeda nalaze se tekstovi, fotografije i videomaterijali. Sličnu opciju, koja preporučuje sadržaj koji bi korisniku mogao svidjeti, ima i Instagram.

Explore je za Facebook još jedan način da zadrži pažnju i da zabavi svoje dvije milijarde korisnika, u konkurenciji internetskih divova Googlea, Twittera i Snapchata.

Osim toga Explore će Facebooku omogućiti da korisnicima predstavi svoje nove sadržaje, a jedna od dobrih strana nove opcije jest i to što je Explore moguće "osloboditi" od prikazivanja reklama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije