Evo kakav sadržaj možete očekivati od sada na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Evo kakav sadržaj možete očekivati od sada na Facebooku
Arhiv / Ilustracija
Do sada smo navikli na česte promjene koje Facebook uvodi na News Feedu, a posljednja promjena najavljena ovih dana razveselit će mnoge.

Naime, kako je objavljeno na službenom blogu, promjena u algoritmu koja uskoro stupa na snagu na Facebooku  favorizirat će objave vaših prijatelja i članova obitelji i utjecat će smanjenje svog oblika sadržaja kojeg objavljuju izdavači i kompanije, uključujući videozapise, linkove, fotografije i video prijenose uživo.

Orijentacija na objave prijatelja, umjesto na prikazivanje linkova brojnih portala uveliko će utjecati na broj posjeta na tim stranicama, što bi za neke kompanije koje su ovisne o oglašivačima (odnosno broju posjeta) moglo rezultirati 'kolapsom', piše popularni informatički portal The Verge.

Govoreći o ovoj promjeni, iz Facebooka su na blogu komentirali kako u budućnosti svakom korisniku žele prikazati 'savršenu kolekciju priča', odnosno žele im prikazati samo onaj sadržaj koji im je najvažniji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije