Erykah Badu šokirala svijet (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Erykah Badu šokirala svijet (VIDEO)

Svojim novim spotom "Window Seat", Erykah Badu šokirala je svijet, a ponajviše slučajne prolaznike koji su se u tom trenutku našli na "mjestu zločina", tako što je hladno izašla iz svog auta, te se potom postepeno skinula gola i "skončala" na mjestu gdje je ubijen John F. Kennedy.

Simbolika ovog performansa je, kako Erykah kaže, to da “sestra skida svoje vještačke slojeve. Razotkriva se svijetu. Olakšava vlastitu evoluciju. Na kraju je ubijena kako bi ponovo ustala u svom novom evoluirajućem stanju.” Ipak, znamo da Erykah nije zvijezda željna besciljnih skandala.

U spotu, Erykah aludira na ubistvo Johna F. Kennedy, te na kraju pada skoro na istom mjestu gdje je on ubijen u svom autu . Mjesto njegovog ubistva, u spotu je označeno sa X.

“Bila sam prestrašena kada smo započeli snimanje, ali sam se tokom snimanja sasvim oslobodila. Dobacivali su mi ali sam savladala strahove.”, kaže Erykah o snimanju spota za “Window Seat”.

Erykah Badu - Window Seat (Official Video)

protest.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije