Eksperimentalni rock bend Yeasayer (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Eksperimentalni rock bend Yeasayer  (VIDEO)


Eksperimentalni rock bend iz New Yorka Yeasayer nastupio je nedavno na Fusion bini Exit festivala, zahvaljujući prvenstveno svojoj kreativnosti, energiji i inovativnosti.

“Čini nam se predivno i jedinstveno ovdje na Exit-u. Činjenica da se odvija na srednjovjekovnoj tvrđavi i razlozi zašto je festival uopšte počeo sa radom veoma su nam interesantni”, kaže za Radio Sarajevo Chris Keating, član benda Yeasayer.

Bruklinski psihodelični elektro-pop trio proslavio se debi albumom “All Hour Cymbals” iz 2007. godine, nastupajući potom na svjetskim festivalima i privlačeći raznovrsnu publiku neobičnom mješavinom synth-popa, world musica i haotičnih audio eksperimenata.

"Ova tvrđava me podsjeća na moju omiljenu šumu gdje sam odrastao, ali je samo na drugm djelu planete sa drugom tradicijom i drugom kulturom, tako da mi je ovo super iskustvo", kaže Ira Wolf Tuton.

“Volio bih da ponovo nastupamo na Exit-u, ali ko zna možda sljedeće godine ne budemo cool, možda budemo samo obični kreteni”, kaže Anand Wilder.

Ove godine su momci objavili ploču Oddblood za jednu od najpoznatijih producentskih kuća Secretly Canadian, a podatak da se za samo 4 mjeseca ovaj album prodao u skoro duplom tiražu kao prvi, dovoljno govori o komercijalnom usponu u kom se Yeasayer trenutno nalaze.

Momci iz benda Yeasayer za RadioSarajevo kazali su kako bi voljeli nastupiti i u Sarajevu.


http://www.youtube.com/watch?v=bL0dxMAk1II


goran,radiosarajevo



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije