Ekološki osviješten aparat za kafu

Radiosarajevo.ba
Ekološki osviješten aparat za kafu


Dolazi vrijeme kada će ekološki prihvatljivo korištenje kućanskih aparata, automobila i svega što čini našu svakodnevicu postati dominantno, pa ne bi bilo loše da se već sad počnemo pripremati. Ukoliko ste kofeinski ovisnik i jutarnja kafa vam predstavlja najveće životno zadovoljstvo, a istovremeno brinete za našu planetu, reciklirate, te štedite struju i vodu, ova je stvarčica baš za vas. Presso Espresso pravi jednako dobru kafu kao i klasični cafe-aparat, ali ne troši struju i moguće ga je reciklirati nakon što završi njegov životni vijek. Ovog aluminijskog ljepotana dizajnirao je Patrick Hunt, a pored ekološke osviještenosti njegova najveća snaga je u vrhunski lijepom dizajnu. Cijena mu je oko 100 dolara.

Presso Espresso radi na jednostavnom principu klasičnih aparata, osim što, pored spremnika za kafu po vašoj želji, on ima i spremnik u koji sami stavljate vrelu vodu. Kafa počinje curiti u vašu šoljicu jednostavnim pokretom Pressovih ručica.



inhabitat.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije