Dylan Dog: Dead of Night (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Dylan Dog: Dead of Night (VIDEO)
Brandon Routh kao Dylan Dog (Foto: YouTube)

Konačno je izašao trailer za film Dylan Dog: Dead of Night. Radi se o dugo očekivanoj ekranizaciji strip junaka kojeg je kreirao talijanski autor stripova Tiziano Sclavi, a koji neprekidno izlazi od 1986. godine unutar Sergio Bonelli Editore.

Dylan Dog je stekao brojne fanove na prostorima bivše Jugoslavije, a zahvaljujući velikom interesu za strip još od trenutka kad se pojavio na kioscima, jedno je od rijetkih izdanja koje je nastavilo sa (skoro) redovnim objavljivanjima.

Ipak, film u kojem Dylana Doga glumi Brandon Routh koji se proslavio ulogom Supermana u filmu Superman Returns 2006. godine, ako je suditi po traileru, ostavlja utisak horora B produkcije. Doduše, film je još uvijek u postprodukciji.

Talijanska premijera planirana je za 29. oktobar, dok o američkoj još uvijek nije odlučeno. A pitanje je s koliko nestrpljenja se film očekuje u SAD, s obzirom da je Dylan Dog kao strip junak mnogo bliži evropskoj, nego američkoj publici.

Svakako jedno od najvećih razočarenja je što pomoćnik detektivu za paranormalne pojave nije Groucho, već izvjesni Marcus kojeg tumači Sam Huntington. Vjerovatno je karakter isti, ali je Grouchova pojava morala biti izbjegnuta zbog filmskih prava braće Marx.

Taye Diggs glumi glavnog negativca Vargasa, odnosno glavnog vampira u gradu. Žanrovski gledano Dylan Dog: Dead Of Night je horor crossover u kojem se susreću zombiji, vampiri i vanzemaljci na jednom mjestu. Jedino što se u ovome trenutku čini zanimljivo mogao bi biti novi filmski prikaz zombija, koji ovog puta odudaraju od onih koje je još 1968. osmislio George A. Romero, i koji svoj karakter, agresivnost i glad nisu pretjerano promijenili tijekom desetljeća života na filmskoj traci.

http://www.youtube.com/watch?v=FCrU_3xfEng


Vezano:
Predstavljamo strip: Dylan Dog (VIDEO)

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije