Dvorac na drvetu

Radiosarajevo.ba
Dvorac na drvetu


Kućice na drvetu popularne su širom svijeta, a neki su od njih napravili prave male kreativne vikendice. Ipak, Horace Burgess iz Tennesseeja kućicu na drvetu je shvatio prilično ozbiljno, pa je napravio kućerinu od deset spratova – kompletnu od drveta.

Burgess tvrdi da je njegovo zdanje na drvetu najveće takve vrste na cijelom svijetu, a budući da se još uvijek nije javio niko da negira njegovu tvrdnju, vjerovaćemo da je tako. Ipak, Burgessova kuća nije najveća drvena zgrada na svijetu, ali jeste najveća postavljena na visoki hrast.

Horace Burgess je po zanimanju inženjer hortikulture pa je za svoju građevinu principijelno koristio samo iskorišteno drvo i organske i reciklirane materijale, a gradnja ove neobične kuće koštala ga je 12.000 dolara.

U unutrašnjosti se nalaze bezbrojne sobe, spiralne stepenice, mnoštvo balkona i posebne namjenske prostorije, a za 11. godišnjicu braka svojoj je supruzi izgradio i toranj sa kojeg se vidi nepregledna okolina. Kako će kapaciteti neobične drvene kuće biti iskorišteni u budućnosti, teško je predvidjeti, ali je projekat svakako zabavan.





inhabiat.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije