Digitalnu asistenticu Cedence u oktobru koristilo oko 100.000 korisnika

Radiosarajevo.ba
Digitalnu asistenticu Cedence u oktobru koristilo oko 100.000 korisnika
Projekt Cadence digitalna asistentica, koji je od malog prerastao u veliki projekt, koristi populacija širom svijeta.

Nakon svježe nadogradnje, ugrađene su jedinstvene operacije koje su osvojile veliki broj korisnika kao što su: kako napraviti ukusan obrok, kako se obući i našminkati, koju frizuru odabrati i slično.

"U oktobru 2017. godine Cadence je koristilo oko 100.000 korisnika na Viberu kao četbot servis. Dominira ženska populacija te čak njih 60 posto koristi Cadence. Trend velikog rasta broja korisnika je nastavljen i ovaj mjesec", kaže autor projekta Haris Aščalić.

Veliki trend je da vodeće države u IT sektoru smatraju digitalne asistente vrijedne i korisne ljudima pa i digitalni asistenti mogu dobiti državljanstvo. Tako je naprimjer virtualni robot Mirai u liku sedmogodišnjeg dječaka dobio službeni status stanovnika središnje četvrti Tokija.

Očigledno je da se digitalni asistenti natječu za položaj i prestiž koji donosi veliku količinu moći. Moguće je i da bh. projekt Cadence postane državljanka neke svjetske metropole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije