Digitalna arhiva Rolling Stonea

Radiosarajevo.ba
Digitalna arhiva Rolling Stonea


Vijest koja će obradovati sve ljubitelje muzike: kultni američki časopis Rolling Stone arhivirao je sve svoje brojeve od početka do danas i oni su od sada dostupni čitateljima na adresi RollingStone.com.

Online arhiva sadrži sve brojeve još od prvog koji je izašao u novembru 1967. u San Franciscu. Rolling Stone je svih ovih decenija vjerovatno najutjecajniji muzički časopis uopšte, a njegova arhiva, sa svim intervjuima, recenzijama i portretima kasnijih legendi rocka, od Johna Lennona, Boba Dylana pa do Kurta Cobaina, predstavlja iznimno bogatstvo muzičke kulture.

Osim po značaju za muzičku sferu, Rolling Stone se još '60-ih godina ustanovio i kao glasilo mirovnog pokreta, a na njegovim stranicama uvijek je bilo mjesta za važna društvena događanja i pitanja.

Arhiva Rolling Stonea dostupna je uz pretplatu koja iznosi tek par eura, ali će veliki dio novih brojeva i dalje biti besplatan.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije