Developer jednih od najpopularnijih igrica ikada najavio novi projekat koji će oduševiti gamere

0
Radiosarajevo.ba
Developer jednih od najpopularnijih igrica ikada najavio novi projekat koji će oduševiti gamere
Foto: Printscreen / Igrica Ghost

Greg Street, developer koji je radio na uspješnim igrama kao što su World of Warcraft i League of Legends zvanično je najavio osnivanje svog novog studija, Fantastic Pixel Castle i predstavio svoju novu MMO igricu nazvanu Ghost.

Ova igrica smještena je u potpuno novom fantastičnom svijetu visokog budžeta, a pogled na nju možete dobiti putem najavnog trailera.

Prije nego što je preuzeo ovu inicijativu, Street je radio na razvoju igara poput World of Warcraft-a i League of Legends. Najavio je stvaranje novog studija za MMO igrice u aprilu, ali ovo je prva zvanična prezentacija projekta.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

U najavnom traileru, Street je predstavio svoj studio i najavio izvanredno novo MMO iskustvo. Iako je svjestan da se ovo objavljuje u ranoj fazi razvoja, Street vjeruje da je redovna komunikacija s zajednicom ključna za stvaranje kvalitetne igre. Također je najavio nadolazeći live događaj iduće sedmice, tokom kojeg će pružiti bolji uvid u rad studija, iako neće biti prikazan sam sadržaj igrice.

U saopštenju za medije, Street napominje da su MMO igre možda jedan od najizazovnijih žanrova za razvoj, ali tvrdi da će potpuno daljinski proces razvoja i mali tim pružiti prednost. Vjerojatno će im pomoći i sporazum o izdavanju s kineskim divom NetEase, koji je također danas najavljen, piše Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije