Del Popolo: Pizzerija na točkovima

Radiosarajevo.ba
Del Popolo: Pizzerija na točkovima

Del Popolo je pizzerija kakvu dosad niste vidjeli. Smještena u kontejneru za transport, Del Popolo putuje ulicama San Francisca i nikad ne znate gdje ćete je zateći.

Vlasnik i idejni tvorac Del Popola, Jon Darsky, na ovakav poslovni potez se odlučio nakon što je mjesecima bezuspješno tražio prostor za pokretanje vlastitog restorana. Da bi došao do današnjeg izgleda Del Popola, prave krušne peći i druge opreme, koja je još uvijek trebala biti dovoljno lagana da bi se kamion mogao kretati, Darsky je uložio 180.000 dolara.

Darsky pizzu naplaćuje manje od lokalnih pizzerija, oko 10 dolara, jer želi da se ime njegove pizzerije na točkovima slaže sa njegovom misijom – da pizza bude hrana dostupna svima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije