Dan koji svi gejmeri s nestrpljenjem čekaju: Objavljeno kada izlazi GTA VI

0
Radiosarajevo.ba
Dan koji svi gejmeri s nestrpljenjem čekaju: Objavljeno kada izlazi GTA VI
FOTO: Grand Teft Auto / GTA 6

Prošlo je sad već 9 mjeseci od najgledanijeg trailera za neku videoigru svih vremena te isto toliko mjeseci bez ikakve dodatne službene informacije o GTA 6.

Take-Two ga sramežljivo spomene investitorima na kvartalnim druženjima, a tako je bilo i u četvrtak, 8. augusta.

Logično je pričati o odgodi, ali nakon što je Take-Two u prethodnom izvještaju smjestio GTA 6 u jesenski period iduće godine, sada četiri mjeseca pametniji ponavlja to isto. GTA VI barem zasad nije dobio odgodu te se još uvijek planira za jesen 2025. godine. Analitičari su dojma kako do odgode neće ni doći i zapravo se radi o prilično konzervativnom datumu koji je unaprijed isplanirao više nego uobičajeni razvojni ciklus.

Zapuštena ljepotica s pogledom na Sarajevo: Pogledajte nevjerovatne prizore Jajce kasarne

Zapuštena ljepotica s pogledom na Sarajevo: Pogledajte nevjerovatne prizore Jajce kasarne

Očekuje se usporavanje

Što se tiče same franšize, GTA V je premašio 200 miliona prodanih kopija i, dodaje izvršni direktor Strauss Zelnick, nastavlja premašivati očekivanja. Serijal je prebacio prodaju od 430 miliona primjeraka što je 5 miliona više nego prethodnog kvartala. Istovremeno, GTA V je na PS5 i dalje najpopularnija igra po metrici preuzimanja, a svaki put kada GTA Online dobije ekspanziju igra završi na samim vrhovima prodajnih ljestvica. Sjajno i nezamislivo za igru koja broji više od 11 godina.

Ipak, priznaje izdavač, u narednom periodu očekuje usporavanje. Upravo pred GTA VI koji će nadoknaditi svaki rezultat, pa ga i dobrano premašiti, piše Ffa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije